betongskolan

DEL 3: SLIPNING OCH POLERING.

Ytbehandlingen: Ett krävande hantverk 

Några dygn efter att skivan vänts ur formen påbörjas den noggranna slipningen eller poleringen, vilket är något som kräver stor yrkesskicklighet. Detta arbete genomför vi på flera olika sätt:

 

Våtslipning:

Vår vanligaste slipning sker med vatten och diamantpapper. Arbetet genomförs ofta både manuellt och med maskiner, men betonghoar och handfat slipas helt för hand. Under processen slipas ytan i flera steg för att få en jämn och blank yta. Det översta lagret, som kallas för betonghuden, avlägsnas och ballasten i skivan slipas fram.

Våtslipad yta

 

Torrslipning:

Vi använder oss av en speciell sliptrissa till betongen. Sliptrissan kantställs vilket ger en grövre och mer rustik känsla. Eftersom detta gör att man bara kommer åt en ytterst liten del av skivan vid varje slipdrag är detta en mer tidskrävande metod. Men det gör också att varje skiva blir helt unik. Som ägare kan du njuta av vetskapen att detta är den enda skivan i sitt slag, och att stor möda har lagts ned på att åstadkomma det färdiga resultatet.

 

 
Stråpolering:

Under denna process avlägsnas inte betonghuden helt från skivan.
Poleringen gör att skivans yta avspeglar gjutningen och oftast blir den helt jämn i sitt utseende. Metoden bevarar också den typiska betongkänslan, men resultatet blir i gengäld lite mer känsligt. Mest lämplig är stråpolering för soffbord eller sidoytor. Om metoden används för kök får du räkna med att skivor patineras med tiden, vilket leder till en tydlig personlig prägel. Det färdiga resultatet är sammetslent.

Stråslipad

Klicka vidare för att läsa om sista TOUCHEN

Innan vi levererar din produkt så får den sin slutliga behandling – lite vila, polering och vax.

Beprövade favoriter eller måttanpassat.

Här kan du läsa mer om våra produkter och få ett kostnadsförslag. Vi levererar över hela Sverige.

kok
KÖK
badrum
BADRUM
vard
VARDAGSRUM
ute
UTEMILJÖ
off
OFFENTLIG MILJÖ