FILOSOFI

En tusenårig kärlekshistoria.

Vi har en speciell relation till betong.
Det är ett material som är lätt att förälska sig i.
Strävt men uttrycksfullt. Hårt men följsamt.
Skulpterat av människohänder och samtidigt en produkt av naturen.

Det är egenskaper som ledde oss till att starta Betongdesign. Ett företag som föddes på Bjärehalvön i nordvästra Skåne för över tio år sedan. I vårt fall blir  kopplingen till naturen dessutom extra påtaglig. Betongen blandas nämligen till av lokala producenter.

I betongen finns också kopplingen till det förflutna. Ända sedan romartidens dagar har den använts av människor för att konstruera sinnrika byggnadsverk: Viadukter, tunnlar, broar och kupoler. Det är en tradition som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Och faktum är att betong fortfarande är världens mest uppskattade konstruktionsmaterial.

Vi är förstås inte först med att hylla kärleken till hantverket. I våra ögon har betong mer än bara praktiska kvaliteter. Betong representerar ett tydligt estetiskt uttryck. Stilrent, tidlöst och oändligt i sin variation.

Kvaliteterna märks på resultatet av våra ansträngningar.
På Betongdesign gör vi allt från den första betongblandningen till det färdiga resultatet. Vi designar, producerar och levererar. Och vi sätter lika stor ära i en unik specialbeställning, som i en chans att återskapa en favorit i standardsortimentet.

I våra erfarna händer kan betongen ta sig an alla tänkbara färger och former. Den förvandlas till köksbänkar, handfat och diskhoar, köksbord och vardagsrumsbord. För att inte tala om konstfulla offentliga utsmyckningar, bänkar och barstolar.

Och i kärnan av allt skapande återfinns vårt intima förhållande till materialet. Det är vår egen fortsättning på den relation som de gamla romarna en gång inledde.
En tusenårig kärlekshistoria till betong som vi bygger vidare på.
En vacker möbel i taget.