Köpinformation kök

Nedan kan ni läsa om våra möjliga storlekar, färger och lite annan matnyttig information.

Vart vi levererar:

Vi tillverkar alla våra skivor själva i vår verkstad i Hög, norr om Lund. Våra kunder finns framförallt i Sverige men det är inte sällan vi även levererar till kunder i våra nordiska grannländer.

 

Storlekar: 

Maxlängd: 4 meter (Vår normala maxlängd är 4 meter men i specialfall gör vi även längre skivor.)

Maxbredd: 2 meter (I specialfall kan vi göra bredare skivor.)

Tjocklek: Skivornas utformning avgör hur tunna skivor vi kan göra, 3-4cm är standard men ofta går det att hitta lösningar för att få ännu tunnare skivor. Tjockare skivor är såklart inga problem.

Smala partier:
Vi strävar efter att ha minst 75 mm gods runt håltagningar så som diskhoar och spishällar. Ibland är detta inte möjligt men då brukar det finns andra lösningar. Vid placering av blandarhål bör hålet vara minst 40 mm från kant.

Håltagningar:

Spishäll:

Håltagning för häll kan göras på två olika sätt, antingen för ovanpåliggande häll eller för planlimmad häll. Då vi gör hål för planlimmad häll är precisionen extra hög varför vi ibland önskar att ha hällen på plats under tillverkningen. Då har vi även möjlighet att kontrollera att hålet har rätt passform till hällen.

 

Diskho: 
Håltagning för ho kan göras på 4 olika sätt. Antingen för underlimmad, för planlimmad, för underfräst eller för ovanpåliggande ho.
Vid underlimmad, planlimmad och underfräst ho behöver vi ofta ha själva hon på plats hos oss under tillverkningen. Ofta monterar vi diskhon i skivan innan de lämnar vår verkstad.

Kanter:
Kanter kan fås i olika utformningar. Vanligast är skarp eller rundad. Våra standardskivor är med skarp kant vilket har en radie på ca 4 mm (kan variera något). Kanten kring underlimmad ho görs normalt rundad för att minska risken för att flisor skall gå av från betongen då man eventuellt slår emot med tex en tung stekpanna.

Färger:
Vi har möjlighet att tillverka betongprodukter i väldigt många olika färger.
Men här nedan är våra 4 st standardfärger som vi vanligtvis gjuter i:
1) Ljusgrå 370, som är pigmenterad med maximal mängd vit pigment.
2) Mellangrå 450, som är pigmenterad med mindre mängd vit pigment
3) Gråbrun, som är utan pigment
4) Mörkgrå 450, som är pigmenterad med svart pigment.

Utöver dessa standardfärger har vi ett antal andra färger som vi gjuter i lite då och då, tex betongvit, kallgrå, grafitgrå, röd, rosa mm. Vi gör även skivor med inlägg av spegelkross, glaskross och olika typer av stenar.

Kontakta oss om du vill blanda en ”egen” färg som går utanför vår normala färgpalett.

En specifik RAL-färger är ej möjligt att uppnå då betongen inte har en färg. Har ni en RAL-färg ni vill att vi kommer nära så kan vi gärna tillsammans försöka hitta vägen till önskat resultat.

Den vanligaste färgen vi gjuter köksbänkskivor i, är vår mellangrå 450. Många anser att den är mest lik den klassiskt gråa betongfärgen. 

Slipningar:

Utöver färg kan man välja mellan tre olika slipningar.

Våtslipad – Torrslipad – Stråpolerad

 

Vikt: 
Vår betong är runt 10% lättare än granit och har en vikt på ca 2,37 kg/liter.
En skiva på 1 meter (1000 x 600 x 30 mm) väger ca 43 kg
Vid tjockare skivor än 4 cm finns möjligheten att gjuta in frigolit på undersidan av skivorna för att få ner vikten.

Mätning

Vi levererar bänkskivor i hela Sverige och ofta till andra Nordiska länder. På flera orter i Sverige kan vi erbjuda mätningshjälp men många av våra kunder mäter själva upp sina skivor eller tillsammans med sin snickare. Det är väldigt sällan som måtten blir fel men skulle det inträffa så gör vi ofta vårt yttersta för att hitta smidiga och billiga lösningar för att våra kunder skall bli nöjda.

 

Installation

På flera platser i landet kan vi erbjuda hjälp med installation. Ofta brukar vi ge pris för både med och utan installation så att våra kunder själva kan ta ställning till om detta är något man vill att vi gör eller om man vill lösa på egen hand.

 

Leveranstid

Normalt har vi en leveranstid på 3-6 veckor.

 

 

Pris

Önskar ni få prisuppgift är det lättast att ni skickar oss en förfrågan. Ett riktpris är att löpmeterpris för standardbänkskiva till kök ligger kring 4 900 kronor.