Om Betongdesign

Betongdesign är ett bolag som drivs av en stark passion för det äkta hantverket och kärleken till betongen. Det är också anledningen till att vi bestämde oss för att starta företaget på natursköna Bjärehalvön i Skåne för tio år sedan.

Bakom bolaget står ett par lokala entreprenörer. Magnus Elmqvist hade nyligen inlett en lovande karriär som bankman, men hjärtat sa något annat. Något som ledde till att han sa upp sig på stående fot för att förverkliga sin dröm.

När företaget precis hade tagit sina första viktiga steg anslöt partnern Kristian Holmquist. På samma gång flyttade huvudkontoret till närliggande Kävlinge, där vi fortfarande har vårt säte.

Design i betong var fortfarande något relativt nytt. Och det som följde var åratal av tålamodskrävande arbete för att nå ett optimalt resultat, när det gällde allt från design, materialmix, gjutning, tillsatser, till slipning, ytbehandling och distribution. Hela processen förfinades under sex års tid för att nå ett perfekt resultat.

Den lokala förankringen har alltid varit viktig för oss. Om du är bekant med våra produkter vet du att namnen härstammar från Båstadtrakten.

Vi har fortfarande vårt hem i Skåne. Och vi använder fortfarande lokala råvaror för att forma och gjuta våra produkter. Det är något som vi aldrig kommer att tumma på.

Men minst lika viktigt är den familjära känslan i företaget och passionen för hantverket.
Det lilla företagets värderingar genomsyrar allt vi gör.
Samtidigt som vi tar nästa steg på resan för att inreda fler hem, arbetsplatser och parker med möbler i smakfull betongdesign.