betongskolan

del 4: Ytskyddet

Efterbehandlingen:
Polering, ytbehandling
och oljning.

När betongskivorna har slipats och polerats behöver de härda och vila under åtminstone tre dygn. Därefter är det dags att påbörja ytbehandlingen. Nu polerar vi alla skivorna, alldeles oavsett slipsätt. Anledningen är att vi vill avlägsna allt damm från ytorna.

Nästa steg är att försluta skivan. Detta görs med en betongimpregnering, som tränger ner cirka fem millimeter i betongsskivans yta och täpper till eventuella microporer. Detta gör betongen betydligt mindre sugande. 

Dagen efter ytbehandlingen är det äntligen dags att ge betongskivan det slutliga skyddet. Det gör vi genom att lägga på vår betongolja. Oljan tränger ner i betongen och mättar, men tillåter samtidigt betongen att andas. Den framhäver betongens naturliga struktur och lyster. Detta bidrar med ett effektivt skydd mot exempelvis vinfläckar.

Vi rekommenderar våra kunder att komplettera med Betongdesigns Betongvax  (del 2) för allra bästa skydd, efter ca 7 dygn. Detta är en process som vi rekommenderar upprepas ungefär var 6:te månad för ett så bra skydd som möjligt. På detta sätt försäkrar du dig om både ett gott skydd och en vacker betongskiva.

Arbetstimmarna och kärleken som man måste lägga ner på varje skiva är omfattande för att få ett bra resultat. Inget annat material kräver lika gediget hantverk som betongen gör, för att få en fantastisk yta som håller i många år framöver.

 

Beprövade favoriter eller måttanpassat.

Här kan du läsa mer om våra produkter och få ett kostnadsförslag. Vi levererar över hela Sverige.

kok
KÖK
badrum
BADRUM
vard
VARDAGSRUM
ute
UTEMILJÖ
off
OFFENTLIG MILJÖ