betongskolan

därför älskar vi betong.

Det finns goda anledningar till att betong har varit byggarnas favoritmaterial så länge som vi kan minnas. Och till att det fortfarande är det vanligaste byggmaterialet i världen.

Även om vi älskar betongen för dess utseende finns många av de bästa
egenskaperna på insidan. Betong är enormt robust och hållbart. När man bygger i betong brukar man räkna med att en något som uppförts håller minst i 100 år, utan särskilt mycket underhåll. Sedan är det också en fördel att betong varken möglar, brinner eller är känsligt för fukt. Det är lufttätt och ljuddämpande precis som ett riktigt berg.

Det sistnämnda ligger också ganska nära sanningen. På listan över ingredienser står nämligen berg, grus och cement, även om huvudråvaran är kalksten. Därför är inte heller så konstigt att vi på Betongdesign tillverkar vi vår betong på plats, tillsammans med en lokal producent. Och eftersom det är gjort till 100% av naturliga material, så är det också 100% återvinningsbart.

Det finns kort och gott många anledningen till att fastna för betong. Men vad många byggare nog inte tänker på är hur otroligt följsamt och formbart det är som material för inredning. De estetiska möjligheterna är i stort sett obegränsade. Och det, mer än någonting annat, är anledningen till att vi älskar betong.

 

betongsskolans lilla historielektion

Mänskligheten har haft många chanser att förlora kunskapen kring betong.
Att det inte blev så kanske vi ska tacka en romersk arkitekt som skrev ner receptet en gång för länge, länge sedan.

Beprövade favoriter eller måttanpassat.

Här kan du läsa mer om våra produkter och få ett kostnadsförslag. Vi levererar över hela Sverige.

kok
KÖK
badrum
BADRUM
vard
VARDAGSRUM
ute
UTEMILJÖ
off
OFFENTLIG MILJÖ